Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Συνάδελφοι,
πρέπει οπωσδήποτε να απαξιώσουμε αυτού του είδους την αξιολόγηση που προωθείται απο το υπουργείο. Αυτή η αξιολόγηση αφορά , ουσιαστικά, μόνο εμάς τους μάχιμους εκπαιδευτικούς της τάξης. Όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι σε αυτήν την κωμωδία, πέφτουν στα "μαλακά" , ευλογώντας τα γένια τους, και κρινόμενοι μεταξύ τους ως εξαιρετικοί. Περιφεριακοί διευθυντές, διευθυντές εκπαίδευσης, σχολικοί σύμβουλοι και διευθυντές σχολείων, ας μας ενημερώσουν αν κάποιος κριθεί τουλάχιστον καλός.
Όλοι αυτοί , ως εκφραστές των προσωπικών τους συμφερόντων και σκεπτόμενοι την υπηρεσιακή τους εξέλιξη , θα κληθούν να αξιολογήσουν τον εκπαιδευτικό της τάξης , με κριτήρια αμφιβόλου αξιοπιστίας και υποκειμενικότητας.
Μέχρι πρότινος ελπίζαμε ότι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων ήταν κοντά μας. Τώρα το σύστημα του υπουργείου προσπαθεί να τους καλοπιάσει και να τους πάρει με το μέρος του, αφαιρώντας απο την αξιολόγησή τους το κομμάτι που αφορά την παιδαγωγική τους επίδοση στην τάξη.
Ας μην τσιμπήσουν το δόλωμα. Η θέση τους είναι προσωρινή και πρέπει πάντοτε να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ότι ενδέχεται να επιστρέψουν στις τάξεις μας.
Αφήστε μας να κάνουμε μάθημα και να προσφέρουμε στους μαθητές μας αυτό για το οποίο , ο καθένας απο εμάς επιθυμεί και βρέθηκε στη δημόσια εκπαίδευση.
 

3 σχόλια: